Skønhedsidealet

Bliver man glad af, at leve op til samfundets skønhedsideal?
#Nej! I dag kan jeg godt se at jeg for nogle år siden levede ret godt op til samfundets åndsvage skønhedideal. Jeg var høj, slank, trænet, havde langt lyst hår, smart tøj på og et kønt ansigt. Jeg kan godt se idag at nogle sikkert har set på mig og tænkt: “hende der har alt det jeg gerne vil have. Hvis jeg så sådan ud ville jeg være glad”
Medier, reklamer og film lærer os, at hvis man ser sådan ud, er man en succes. Man er glad og vellidt og har nemt ved at elske sig selv.
Sandheden bag pigen på billederne er, at hun ikke synes hun selv var smuk. Jeg følte mig for tyk, for utrænet, for grim, for høj osv. Det var aldrig godt nok. Mit tøj aldrig smart nok, min krop aldrig tynd nok, min mave aldrig makeret nok osv. Jeg sammenlignede mig selv konstant med andre piger og kunne ALTID finde en feature ved den anden der var bedre. Jeg hadede faktisk mig selv. Og havde MEGA lavt selvværd.
I dag er jeg meget gladere for den jeg er og er virkelig godt på vej til at blive best friends med min krop, selvom jeg i dag lever mindre op til samfundets skønhedideal end nogensinde. Jeg har hår på benene mere fedt på maven og træner ikke længre bodybuilding.
For mig er dette beviset på, at;

Målet er ikke at se ud på en bestemt måde! Målet må være at elske sig selv som man er - og sin krop som den er

Fie Sommer